Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Εμπόδια στον Δρόμο

Η Τζιν Ντιντς, στο βιβλίο της "Υπάρχουν Βουνά να Κατακτήσουμε", έγραψε για μία δύσκολη νύχτα που πέρασε μόνη στα Απαλάχια Όρη, ακούγοντας μία αρκούδα να οσμίζεται και να περιφέρεται έξω από τη σκηνή της. Δεν έκλεισε μάτι, καθόταν ακίνητη ελπίζοντας πως το ζώο δεν θα αποφάσιζε να σκίσει το νάιλον καταφύγιό της.
Το άλλο πρωί, η Τζιν κρυφοκοίταξε από τη σκηνή και είδε το ζώο που τριγύριζε όλη νύχτα - ήταν μια αγελάδα, που βοσκούσε ήρεμα τα αγριόχορτα.
Η αγελάδα δεν είναι μικρό ζώο, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκούδα. Η κάθεμιά χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν σας κυριεύει αδράνεια ή συναντάτε δυσκολίες στην επίτευξη ενός στόχου, να έχετε υπ' όψην σας ότι ίσως δεν είναι η αδύναμη θέληση αυτό που αυτό που περιφέρεται έξω από τη σκηνή σας , είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης , ο φόβος της αποτυχίας ή κάποιος άλλος μασκαράς που πασχίζει να σας τρομάξει.
Αν δεν έχετε έναν συγκεκριμένο προορισμό, αν δεν υπολογίσατε καλά το μέγεθος του εγχειρήματός σας, αν κάτι μέσα σας αντιδρά στην αλλαγή, μην επιπλήξετε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης, αντίθετα, επικεντρώστε την προσοχή σας στην υπέρβαση αυτών των εμποδίων.εκδόσεις Διόπτρα
Πηγή φωτογραφίας: http://wisdomquarterly.blogspot.com/2011/09/cow-sutra-935.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου